Osnovani 1990.

Skijaški klub Ski Art osnovan je 1990. godine na Zlatiboru i od tada konstantno razvija i unapređuje takmičarko skijanje u Srbiji. Naši članovi već godinama unazad učestvuju na takmičenjima svih kategorija i nivoa i ostvaruju zapažene rezultate u Srbiji i inostranstvu.

Zoran Trmčić – Trle je osnivač kluba i glavni trener od njegovog nastanka, pa do danas. Pored toga što je članove kluba nebrojeno puta doveo na najviše postolje na državnim prvenstvima i drugim takmičenjima u zemlji, Trle je kroz dugogodišnju karijeru bio selektor pionirske , juniorske i seniorske reprezentacije. Kruna karijere je definitivno bilo učešće na Olimpijskim igrama u Torinu 2006 godine.

Naši takmičari kao državni prvaci: Nevena Stamatović, Ljiljana Kostić, Nevena Plećević, Marija Trmčić, Nevena Trmčić, Aleksandar Šušić, Dušan Rangeov, Lazar Novaković, Vanja Radulović, Stefan Miljković, Stefan Pavlović, Katarina Đurović

Kao učesnica Olimpijskih igara u Torinu 2006 godine i Vankuveru 2010 godine, Marija Trmčić. je najistaknutija takmičarka našeg Kluba, a trenutno aktivna instruktorka skijanja i demonstrator  takmičarskog dela SKI ART-a.

* Višegodišnja Državna prvakinja  u slalomu i veleslalomu i reprezentativka Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije.
* Učešće na Olimpijskim igrama u Torinu 2006 i Vankuveru 2010
* Učešće na Svetskim prvenstvima u Are-u 2007 i Val d’Isere 2009
* Prva mesta u slalomu na univerzitetskim trkama u Austriji (Gerlize i St Lambrecht)
* Prvo mesto na Bugarskom državnom prvenstvu u slalomu i veleslalomu (Bansko, 2007)
* Prvo mesto na Makedonskom državnom prvenstvu u slalomu (Popova Šapka, 2005)

Danas, pored angažovanja u oblasti skijanja, Marija je član Sportske komisije Olimpijskog Komiteta Srbije.o.

Takmičarski program

Ski klub je aktivan tokom čitave godine, a skijaški treninzi se održavaju svakog meseca na
glečerima širom Evrope. Najčešća lokacija izvan zimske sezone je Kapru u  Austriji  ali u
zavisnosti od kvaliteta snega i vremenskih uslova , po potrebi menjamo lokaciju.

U zimskom periodu baza kluba je Tornik gde se nastavljaju svakodnevni treninzi uz organizovan prevoz iz Užica i Zlatibora.

Ukoliko si zainteresovan/a da dobijaš informacije i saznaš aktuelosti o radu Kluba ili da postaneš naš član, prijavi se na brojeve u okviru kontakt-a za Ski Klub ili nas posetite u prostorijama  Kluba u  ulici Dečanska 5 u Užice.


Ski vrtić

ski_vrtic (1)

Ski Kamp i Ski Vrtić prilagođeni su svim našim sadašnjim i budućim članovima – osim takmičarskog programa , sprovode se i programi namenjeni članovima koji se skijanjem bave amaterski, koji žele da unaprede svoje skijaško znanje ili tek ulaze u svet skijanja .

Kamp i Vrtić se u zimskom periodu sprovode u Ski centru Tornik, gde su najbolji skijaški poligoni u regionu. Kamp i Vrtić  vode treneri Kluba, koji su licencirani za rad sa svim uzrastima. Sa polaznicima radimo u grupama, formiranim prema znanju, od početnih nivoa do takmičarskog tima.
Pratimo rad svakog pojedinca i trudimo se da svako naš član postane dobar i bezbedan skijaš.

Ski Kamp predviđen je za decu školskog uzrasta i sprovodi se u periodima školskih raspusta , u petodnevnim smenama.

Ski Vrtić je pravi izbor za najmlađe skijaše, od 4 do 6 godina starosti, jer svoj prvi susret sa skijanjem imaju uz stručne trenere i vaspitače, koji brinu o deci i na stazi i izvan nje. Iz Ski vrtića izlaze mali dobri skijaši, a mnogi se već nakon prve godine skijanja sa nama opredeljuju i za takmičarsku karijeru.
Vrtić se sprovodi u periodima kada nisu velike gužve na stazama, u petodnevnim smenama, isključivo radnim danima.

Naši partneri